21 Ocak 2010 Perşembe
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
Geçen yazımdada bahsetmiştim ya sürekli mutfaktayım habire birşeyler hazırlayıp tüketme çabasındayım işte bu güzel bayatlamayn nefis poğaçayıdada hafta sonu kahvaltısı için hazırlamıştım.Bu tarifi p.d.ç.s.e 'ne ev sahibeliği yapan http://lezzettreni.blogspot.com/
arkadaşıma gönderiyor kendisine kolaylıklar diliyorum..
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pakmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç malzemesi:
tuzsuz lor
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
haşhaş
Yapılışı:
Mayayı ılık sütle eritiriz. Toz şekerimizide ilave eder üzerini kapatıp yarım saat mayalanmasını bekleriz.Sırayla maden suyumuzu tuzumuzu ve aldığı kadar unumuzu ilave eder kulak memesi kıvamında hamur elde ederiz.İç harcını hazırlar poğaçalarımızı elimizde açıp yuvarlak şekil veririz.Üzerlerine yumurta sarısı sürer ve haşhaşımızıda ekip fırına süreriz.Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder