16 Kasım 2008 Pazar

MERCİMEK KÖFTESİ


2 su bardağı mercimek

1 su bardağı ince bulgur

4 subardağı su

taze soğan

maydonoz

salça

tuz

karabiber,kimyon,kırmızı biber

Yapılışı:

4 su bardağı suda mercimekleri kaynatıyor suyunu çekmesine yakın 1 su bardağı kısırlık ince bulguru ilave ediyorum.Başka bir tencerede 1 adet kuru soğanı ve az mikatar 2 yemek kaşığı tam geliyor salçayı soğanla kavuruyorum.Yeşilliklerimi doğruyorum.Tüm malzemeleri pişen mercimeği(soğumasını bekleyin) soğan ve salçayı yeşilliği tüm malzemeyei harmanalıyor baharatlarımıda atıp köfte şekli veriyorum.Limon ve marulla servis yapıyorum.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder