http://gulayce.blogcu.com/ göndermek istiyor kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler:
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pakmaya
1 paket kabartma tozu
Yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
2 kesme şeker
tuz
Alabildiğine un (2,5 3 su bardağı sanırım denk geliyor ama sanırım :) ben hep göz kararı kullanıyorum önemli olan hamurun kulak memesi kıvamında olması)
Alabildiğine un (2,5 3 su bardağı sanırım denk geliyor ama sanırım :) ben hep göz kararı kullanıyorum önemli olan hamurun kulak memesi kıvamında olması)
İç Malzemesi:
Patates( kaynatılmış rendelenmiş)
Kaşar peynir
Karabiber
Pul acı biber
Tuz
Susam
Çörek otu
Yapılışı:
Yarım su bardağı ılık suda 1 yemek kaşığı pakmayamızı ve 2 kesme şekerimizi eritir kasemizin üzerini kapatır yarım saat kabarması için bekletiriz.Kabaran mayamızın içerisine yoğurdumuzu, sıvı yağımızı, tuzumuzu,sütümüzü ve kabartma tozumuzu ilave ediyor karıştırıyoruz.Elekten geçirdiğimiz unu yavaş yavaş azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederiz.Avcumuzun içerisinde yuvarlak açtığımız hamura iç malzemeden ekliyor ve kapatıyoruz.Kapattığımız tarafı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin altına gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerini bir bıçak yardımıyla ortadan kesiyoruz.Yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiyoruz.Önceden kzıdırmış olduğumuz fırnımıza sürüyoruz.Afiyet olsun.
Yarım su bardağı ılık suda 1 yemek kaşığı pakmayamızı ve 2 kesme şekerimizi eritir kasemizin üzerini kapatır yarım saat kabarması için bekletiriz.Kabaran mayamızın içerisine yoğurdumuzu, sıvı yağımızı, tuzumuzu,sütümüzü ve kabartma tozumuzu ilave ediyor karıştırıyoruz.Elekten geçirdiğimiz unu yavaş yavaş azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederiz.Avcumuzun içerisinde yuvarlak açtığımız hamura iç malzemeden ekliyor ve kapatıyoruz.Kapattığımız tarafı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin altına gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerini bir bıçak yardımıyla ortadan kesiyoruz.Yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiyoruz.Önceden kzıdırmış olduğumuz fırnımıza sürüyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder