9 Ağustos 2009 Pazar

GÜL TATLISI


Herkese iyi pazarlar diliyorum.Hafif ve bir okadar leziz bir tarif.Cuma günü sohbetimiz için hazırlamıştım Herkes tarfından çok beğenildi.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gram mararin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kırmızı gıda boyası
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu



YAPILIŞI:
Tüm malzememizi ve oda sıcaklığındaki margarinimizi ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.Hamurumuzdan az bir parça ayırıp kırmızı gıda boyası ekliyoruz.Kırmızı renk alıncaya kadar hamurumuzu tekrar yoğuruyoruz.Merdane yardımı ile hamurumuzu açıyoruz.Çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
Resimde görüldüğü gibi 5 yuvarlağı uçları birbiri üzerine gelecek şekilde kuyuyor ve rulo yapıyoruz.Biçakla ortadan ikiye kesiyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize gül hamurumuzu döşüyor ve fırında pişmeye bırakıyoruz.Tenceremizde şerbetimizi hazırlıyoruz.Ilık şerbetimizi fırından çıakrdığımız sıcak gül tatlılarımızın üzerine gezdirerek döküyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder