10 Mart 2009 Salı

EZO GELİN ÇORBA VE ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ


EZO GELİN ÇORBA
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 çay abrdağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
8 bardak et suyu
yarım adet limon
tuz
nane
kırmızı pul biber
Yapılışı:
Kuru soğanımızı tenceremize yemeklik doğrarız.Pembeleştikten sonra salçamızı ilave ederiz.Sekiz bardak sıcak et suyumuzuda ilave eder mercimeğimizi,pirincimizi ve tuzumuzu ilave eder kaynayıp yumuşaması için pişiririz.Pişen çorbamızın altını kapadıktan sonra nanemizi ve pul biberimizi ilave ederiz.Afiyet olsun.



Ispanak böreğini ilk kez yoğurtla denedim ve harika bir tadı vardı benki asla ıspanak yemeyen biri olmama rağmen ben bile dayanamayıp tatmak istedim bu lezzeti.Pişerken mutfağa öyle güzel koku saldıki ve çıtır çıtır pişti.Bugüne kadar benim gibi yoğurtla denemeyenleriniz varsa mutlaka deneyin derim.
ISPANAKLI BÖREK
Malzemeler:
1 kilo hazır yufka ( 5 adet)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
4-5 adet pırasa
tuz
karabiber
kimyon
haşhaş
Yapılışı:
Bol suda yıkadığımız ıspanaklarımızı süzgeçte suyunun akması için bir süre bekletiriz.Ufak ufak doğradığımız ıspanaklarımıza yine ufak ufak doğradığımız soğanımızı ve pırasamızı ilave ederiz.Başka bir kasede 1 adet yumurtamızı,yoğurdumuzu ve yağımızı çırpar yufkalarımıza sürmeye hazır hale getiririz.Her yufkamızı 4 e böleriz.Hazırladığımız sos karışımımızdan üzerine fırça yardımı ile süreriz.Ispanak harcımıza tuzunu ve baharatlarını ilave der üçgen yufkamızın üzerine harcımızı yayarız.Sigara böreğinden daha bol çok sıkı olmayacak şekilde sararız ve kendi etrafında döndürerek gül şekli veririz.Her bir yufkamıza aynı işlemi uygularız.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine gül böreklerimizi dize ve üzerine yoğurtlu sosumuzdan süreriz.Haşhaş ekerek önceden ısıtmış olduğumuz sıcak fırına süreriz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder