1 Şubat 2011 Salı

GÜVEÇ KAVURMA


Harika bir lezzetle karşınızdayım.Eger sizde benim gibi etçilseniz buyurun göveç kavurmaya..
Malzemeler:
1 kilo yağlı kuzu eti
2 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 büyük domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
2-3 yemek kaşığı tereyağ(ben teryağını bol kullnaıyorum ve çok daha lezzetli oluyor)
YAPILIŞI:
Tereyağını göveç kabımıza koyup kuşbaşı doğradığımız etlerimizi ilave ederiz.Bir tarafta su kaynatın.Etlerin  yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.Etler yumuşayıncaya kadar sıcak su eklemeye devam edin.Etimiz yumuşayıp suyunu çekinceye ve rengi dönünceye kadar etlerimizi sık sık karıştıralım.Önce ufak ufak doğradığımız soğan ve biberimizi ekleriz.Soğan ve biber yumuşayıncada domateslerimizi ilave ederiz etlerimize.Domatesler yumuşayıncada etimize tuzumuzu baharatlarımızı ekleriz.AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder