14 Şubat 2011 Pazartesi

KARNIYARIK POĞAÇA

Bu poğaçayı çok seviyorum.Bütün hüner hamuru mayalanması için fazla fazla bekletmeye bakıyor ve ortaya yumuşacık pofuduk pofuduk poğaçalar çıkıyor.Denemek isterseniz;
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta(bir tanesinin sarısı üzerine)
yaklaşık 4 su bardağı un
İç Malzemesi:
2 adet domates
2 adet sivri biber
beyaz peynir yada tatlı lor
maydonoz
kekik
1 çay kaşığı pul kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Su,şeker,tuz ve maya 15 dakika bekletilerek mayalandırılır.Diğer tüm malzemeler eklenir son olarakda elekten eçirilmiş un yavaş yavaş ilave edilir tüm malzemelere.Hamur yaklaşık 1 saat kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletilir.Hamur bezelere ayrılır ve her beze elimizde açılır harcımız arasına konulup poğça şekli verilerek kapatılır.Yağlanmıs yada arzuya göre yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirilir yarım saatde tepside hamur bekletilir ve üzerlerine yumurta sarısı serpilip ortadan bıçakla çetik atılır ve susam ve çörek otu serpilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder