8 Mart 2011 Salı

KARNIBAHAR KÖFTESİ

Çok fazla sevdiğim söylenemez karnıbaharı ama köftesinde karbıharın tadını asla hissetmiyorsunuz diye okumuştum cahide arkadaşımızın bloğunda biz ailecek artık karnıbahar köftesini severek yiyoruz.Arkadaşıma paylaşımı için teşkkür ediyorum.Tarifi aynen kopyala yapıştır yapıyorum ben bire bir uydum çünkü bu ölcülere denemek isterseniz...

Malzemeler
  • Yarım küçük karnıbahar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Bir tutam maydanoz,bir tutam dereotu
  • Tuz,kimyon,karabiber,yenibahar,pulbiber
  • Kızartmak için,1 çay bardağı zeytinyağ

  • Nasıl yapılır?
  • Pirinci suyunu tamamen çekene kadar pişirin.Ben henüz biraz suyu varken kapatıp dinlendiriyorum.Suyunu çekiyor.
  • Karnabaharı parçalayıp haşlayın,suyunu süzüp robottan çekin.
  • Bir süzekten veya elinizle suyunu sıkın.Bunu yapmazsak köfte çok sulu oluyor.
  • Soğanı küçük küçük doğrayın,maydanoz ve dereotunu doğrayın bütün malzemeleri karıştırın.
  • En son yumurtayı kırıp hafifçe karıştırın ki karışım fazla sulanmasın
  • Tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin ısıtın.
  • Karışımdan elinizi yağlayarak alıp köfte şekli verin ve tavaya dizin.
  • Bu işlemi kaşıkla alıp ,kaşığın arka tarafıyla şekil vererek te yapabilirsiniz.
  • Arkalı önlü kızartıp servis yapınız
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder