1 Mayıs 2009 Cuma

ÇİLEKLİ TARTÖLET,ARPA ŞEHRİYE SALATASI,ÖRGÜLÜ ÇÖREK


Malum bahar temizliği bizim evede uğraması lazımdı ne bloğumu güncelleyebildim nede szileri ziyaret edebildim affınıza sığınıyorum...Arpa şehriye salatasının tarifini sizlerle daha önce paylaşmıştım ama bu defa arpaları kavurarak yaptım ve çok daha leziz oldu bu yüzden yeni tarifyle tekrar sizlerle paylaşmak istedim.Şu site sayacından çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim.5000 bin olmuşum sayacım bozuldu bende illa kurcalıycam ya kaldırdım yeni sayaç koydum oda 13000 binken oda yok oldu:) yok bu defa koymuycam inat ettim...
Sevgili arkadaşlarım http://mutfaktakizaman.blogspot.com/,
http://dusbahcesi.blogspot.com/,
http://asevimiz.blogspot.com/ beni I YOUR BLOG ödülüne layık görmüşler çok teşekkür ediyoruz ve sizleri çok ama çok seviyorum...
ÇİLEKLİ TARTÖLET
MALZEMELER: 150 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya aldığı kadar un(2 yada 2,5 su bardağı)
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinimizi küçük parçalar halinde bıçak yardımıyla ufak parçalara ayırıyoruz.Elenmiş unu ve kabartma tozunu üzerine ilave edip yoğuruyoruz.1 yumurtamızı,pudra şekerini ve vanilyamızıda ekledikten sonra yoğurup hamuru toparlıyoruz.Buzdolabında 15 dakika kadar bekletiyoruz.Dinlendirdiğimiz hamurumuzu buzdolabından çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla hamurumuzu açıyoruz.Tartölet kaplarıyla yuvarlaklar kesiyoruz.Kestiğimiz yuvarlak parçaları yağladığımız tartöletlerin içerisine yerleştiriyoruz.Önceden ısıtmış olduğumuz fırnımızda üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
PUDİNG İÇİN:
yarım litre süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Yarım lütre sütümüzü mısır nişastasını ve şekeri ekleyip pudingimizi pişiriyoruz.Ocağımızın altını kapatıp vanilyamızı ve 1 yemek kaşığı margarinimizi ilave ediyoruz.Soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.Kabuk tutmaması için arada karıştırıyoruz.Fırından çıkardığımız tartöletlerimizi biraz soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıyoruz ve üzerine pudinglerimizi ilave ediyoruz.Çilekle üzerlerini süslüyoruz.


ÖRGÜLÜ ÇÖREK
Örgülü çöreğin tarifini sevgili arkadaşım http://www.koseminderi.com/ den aldım harika bir lezzetti kendimde sık sık yaparım örgülü çöreği ama bu defa bu lezzeti denemek istedim ve çok mennun kaldım arkadaşıma güzel tarifi için teşekkürlerimi gönderiyorum.Tarifi aynı ordaki gibi sizinle paylaşıcam.Ben iç malzemesinde lor ve maydonoz kullandım.
Malzemeler:
2. yumurta 1.çay bardağı sıvı yağ 1.çay bardağı yoğurt 125.gr tere yağı veya margarin 1. tatlı kaşığı mahlep 1.tatlı kaşığı tuz 1.yemek kaşığı sirke 2. yemek kaşığı süt 1.paket kabartma tozu
İÇ MALZEME:
lor ve maydonoz
YAPILIŞI:
1.Derin bir kabın içine 2 yumurtanın bir tanesinin sarısını alarak yoğurdu sıvı yağı,sirkeyi sütü koyar tahta bir kaşıkla karıştırırız.Bu malzemenin içine biraz unla birlikte yumuşatımış tere yağını mahlebi tuzumuzudakoyar elimizle yoğurur biraz daha un koyar, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ederiz. 2.Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde topaklar koparıp merdana ile küçük tabak büyüklüğünde açarız kenarlardan bıcakla çendik atılır.Saç örgüsü gibi şekil verilip fırın tepsisine dizilir. 3.Üstüne yumurta sarısı ve çörek otu ile renklendirip 175dc fırında pişiririz.Afiyet olsun...

ARPA ŞEHRİYE SALATASI
Bir paket arpa şehriye
1 yemek kaşığı margarin
mısır özü yağ
tuz
taze soğan
dereotu
maydonoz
1 adet limon
YAPILIŞI:
Tenceremize margarinimizi ve sıvı yağımızı ekler ve arpa şehriyemizin 1 su bardağını yağda kavururuz rengi pembeleşinceye kadar.Kalan arpa şehriyemizide ekler yaklaşık iki buçuk su bar dağı sıcak suyu üzerine ilave ederiz.Kapağını kapatıp pişmeye bırakırız.Yeşilliklerimizie ve taze soğanlarımızı ekler ve 1 adet limon suyunuda ilave eder soğumuş olan arpa şehriyelerimizle beraber büyük bir kasede hepsini birbire harmanlarız ve ufak tabaklarla servis ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder