PROFİTEROL
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
yarım paket margarin
3 yumurta
KREMASI:
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİ İÇİN:
Hazır paket çikolata sosları
YAPILIŞI:
Su,margarin ve bir çimdik tuzu tencerede suyumuz kaynayıncaya kadar pişiririz.Kaynayan suyumuza 1 su bardağı unu ilave eder topaklanmasını önlemek için çırpıcıyla hızlı hareketler halinde çırparız.Soğuması için 5 dakika dinlenmeye bırakırız.Soğuyan hamurumuza 3 yumurtamızı teker teker herbirini hamura yedire yedire mikserle çırparız.Hamurumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize 2 adet tatlı kaşığı kullanılabilir ama çok ufak parçalar alıp fırn tepsimize diğer kaşık yardımı ile yerleştiririz.(Ellerimizle değil)Krema sıkma torbasıda kullanılabilir.Önceden ısıtılmış fırınımızda kızarıncaya kadar pişiririz.Krema için vanilya ve margarin hariç diğer malzemelerimizi tencereye koyar çırpıcı yardımı ile kremamızı pişiririz.Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyamızı ve 1 yemek kaşığı margarinimizi ilave deriz.Fırınımızdan çıkardığımız profiterollerimizin ortadan bıçak yardımı ile biraz ağzını açar ve kremala doldururuz aralarını.Pişirdiğimiz hazır çikolata sosunu (Biraz soğuturuz kabuk tutmaması için arada karıştırırız.)ve üzerine gezdiririz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder