PATATES MANTISI(BORANİ)
500 gram patates
1 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanır.Pişince kabukları soyularak küçük küpler şeklinde doğranır.Servis tabağına alınır.Bir kapta dövülmüş sarımsakla yoğurda karıştırılır.Tuz eklenir.Patateslerin üzerine gezdiririlir.Kızdırılmış biberli yağ yoğurdun üzerine gezdirilir.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
EKŞİ MALHITA ÇORBASI
1 su bardağı mercimek
1 çay abrdağı pirinç
1 soğan
1 çay abrdağı pirinç
1 soğan
4 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağ
tuz
kırmızı biber
1 adet limon
nane
kimyon
1 yk şalça
nane
kimyon
1 yk şalça
sumak
veya koruk ekşisi
YAPILIŞI:
Mercimek sarmısağın yarısıyla beraber tencereye koyarız.Malzemeler ezilinceye kadar pişiririz.Tuz ve biberi ekleriz.
Geri kalan sarımsağı yağda pembeleşinceye kadar kavururuz.Mercimeğe ilave deriz.1-2 dakika daha kaynatıyoruz.Üzerine kırmızı biber(isternirse bolca) limon,sumak veya koruk ekşisi dökeriz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder