7 Nisan 2009 Salı

ÖDÜL,TOKAT MANTISI VE BABA ĞANNUÇ


Bugün sabah 8:00 bilgisayar başındaydım baktım herkese ödüller verilmiş oraya buraya bakıyorum acep ben varmıyım diye sabah sabah bi hüzünlendim 10:00 gibi kapadım bilgisayarımı gittim mutfağa tokat mantısı yapmaya...Sonra kendi kendime söleniyorum mutfakta milletin işi gücü yokda sabah sabah sana ödülmü verecek diye:) öğelene doğru heryerde ödül resimleri ve güzel arkadaşlarım benide bu ödüle layık görmüşler kendilerine ne kadar teşekkür etsem az ben seviyorum bu ödüllleri mimleri kim ne derse desin...
Sevgili arkadaşım Leman http://lemaninignesinden.blogspot.com/kendisine sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum beni onure ettin...
Sevgili arkadaşım Sibelim http://cicibicibiseyler.blogspot.com/ teşekkür ediyorum.
Sevgili arkadaşım canım http://gelincikmutfak.blogspot.com/ teşekkürlerimi borç bilir son Sevgili canım arkadaşım http://lezzet-dunyasi.blogspot.com/
Sevgili arkadaşım canım Arzum http://enguzeltatlar.blogspot.com/
beni bu ödüle layık görmüşler hepsine sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum.Birde sevgili blogcu arkadaşlarım listesindeki herkese sevgili neslihanım sihirli oklavam kız hatçe mutfakta tüm blogcu arkadaşlarına göndermiş onlar adınada bu ödülü alıyorum ve onlara çok teşekkür ediyorum..
Sevgili arkadaşım http://tatesal.blogspot.com/ de görüp çok ama çok beğendim o nerden nereye dolanıyor dur anne yanlış oldu deyipte kafamın bir türlü almadığı şalı güzel annem canım annem 2 günde yapıp bitirdi eline koluna sağlık bugün birde bana mankenlik yaptı saolsun kendisine Allah razı olsun diyorum.Sonunda tariflerime geçiyorum...





TOKAT MANTISI
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım su bardağı su
yarım çay fincanı sıvı yağ
tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin:
1 adet soğan
sıvı yağ
250 gram kıyma
2 adet domates
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Hamur için verilen tüm malzemeyi karıştırıp hamurumuzu yoğururuz.Küçük bezelere ayırdığımız hamurlarımızı açar ve ince şeritler halinde uzunlamsına keseriz.Sonrada bu şeritleri kare halinde keseriz.Temiz bir bez üzerinde hamurlarımızı kuruması için bekletiriz.Diğer tarafta doğranmış 1 adet soğanı sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar soteler ve kıymayı ilave ederiz. Kıyma kavrulduktan sonra 2 adet küp doğranmış domatesi ilave ederiz.Baharatlarınıda ekleyip ocağın altını kapatırız.Bir tencereye 1 adet et bulyon ve 3-4 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kanynattığmız suda hamurlarımızı pişinceye kadar kaynatırız.Hamurun pişmesine yakın kuru nane ekleriz.Kevgir yardımıyla hamurlarımızı servis tabağına alırız.Üzerine yoğurtlu sostan gezdirip onun üzerinede kıymalı harcımızdan koyarız.Afiyet olsun


BABA ĞANNUÇ VEYA EBU ĞANNUÇ
4 adet patlıcan
3-4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları ve biberleri alimunyum folyaya sardıktan sonra ocağın üzerinde közledim ilk kez denedim ve sonuç muhteşemdi harika bir lezzeti vardı ben fırında yapardım ve bu lezzeti yakalayamazdım bize bu malzemeler 4 patlıcan 4 biber az geldi:)Uygun bir kapta dövülerek ezilir.Tavada yağ kızdırılır dövülmüş sarımsak ve tuz hafif kavrulur.Patlıcanlar ve biberde eklenerek kavurmaya devam edilir.Lavaş ve yufkayla çok lezzetli oluyor ben soğuk yiyecekde olara sundum soframda.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder